top of page

Ako prebieha fotenie?




Krásne fotografie môžete mať aj keď nie ste modelka, fotím všetky ženy bez ohľadu na vek, alebo veľkosť šiat. Špecializujem sa na portréty, tehotenské, párové fotenie a rodinky.V mojom fotoateliéri mám k dispozícii fotoplátna v rôznych farbách, obrovské diela od umelca J. Stančíka, veľké zrkadlá, dve rôzne sedačky, biele ľahučké závesy a iné rekvizity.Pre klientky mám plne vybavený šatník veľkosťami XS-L, šperky a rôzne doplnky. Spolupracujem s dizajnérkou Dominika Gulden, ktorá vyrába nádherné doplnky. Pre tehotné žienky mám na výber približne 15 šiat na rôzne veľké brušká. Pre pánov však oblečenie nemám, pre nich je potrebné priniesť nejaké „jednoduché“ kúsky, napr. jednofarebný nátelník/rolák/sveter (bez nápisov, obrázkov a pod.) a rifle/nohavice. Prípadne ak má pár/rodinka nejaký rovnaký typ oblečenia (napr. tričká) alebo maminky s dcérkami, rovnaké šaty, tak prineste aj to.Často mi píšete či fotím aj v exteriéri. Milujem fotiť von! Ponúka to zas úplne iné možnosti, nápady a celé sa to nesie v spontánnom a bláznivom duchu. Bystrica nám ponúka toľko krásnych miest a úplne blízučko, že by bola škoda nevyužiť všetky tie výhľady.


Ako sa pripraviť?

Vlásky odporúčam umyť večer, alebo ráno pred fotením. Je na Vás, či si dáte účes upraviť kaderníčke, alebo si sama spravíte vlny, alebo si vlasy vyžehlíte… Najlepšie viete, v čom a ako sa cítite pohodlne, resp. čo Vám pristane. Manikúra vyzerá najlepšie “nude”, nech nám ladí ku všetkým outfitom a najmä sa v tomto prípade treba riadiť heslom „v jednoduchosti je krása…“, a tak sa vyhnúť nejakým neon a podobným výrazným farbám. Odporúčam vziať hladkú bielizeň pod šaty, alebo podprsenku bez ramienok, ak máte. Taktiež peknú bielizeň, ak by ste chcela fotiť aj viac glamour fotky. Termín fotenia je vhodné naplánovať i podľa kaderníka, nech nemáte odrasty. Pokiaľ chcete zájsť pred fotením do solária, odporúčam odstup niekoľko dní, spálená a začervenaná pleť sa opäť horšie sťahuje vo photoshope. Taktiež perfektná a neškodliva metóda opálenia je cukrový nástrek. Robia to takmer v každom meste a ideálny čas kedy zájsť na nastrek je deň alebo dva dni pred fotením.


Celé fotenie vrátane príprav trvá približne 1-2 hodiny (záleží aj podľa toho, ktorý fotoset ideme robiť). Počas fotenia Vám rada pripravím kávu - výberové NESPRESSO, pre mamičky mám aj bezkofeínové kapsule. Vždy začíname výberom vhodných šiat a teda stylingu. Pozrieme sa čo ste si doniesli vy a potom poprípade povyberame aj z mojich kúskov, dokombinujeme, nech je to čo najlepšie 🤍 Ak by ste si na naše fotenie nezohnali vizážistku, môžem Vás nalíčiť ja, maľujem už vyše 10 rokov no budem radšej, keď už prídete aj nalíčená, veď skvelých vizážistiek je mnoho.:-) Od kedy mám malé bábo, niečoho som sa musela vzdať no a keďže fotenia sa vzdať nedokážem, bolo to líčenie. 😌 Avšak ak Vam teda na poslednú chvíľu makeup artistka zruší termín, alebo ste žiadnu nezohnali, makeup sa dopláca a treba mi to vždy oznámiť dopredu - ešte pred fotením. Líčim prevažne s produktami dekoratívnej kozmetiky Collistar, ale tiež Benefit, MAC, Anastasia Beverly Hills … Samotné fotenie prebieha v pokojnej, príjemnej atmosfére. Vždy Vám všetko vysvetlím, ako sa postaviť, natočiť, tváriť, takže z toho absolútne nemusíte mať strach, na fotenie sa musíte len a len TEŠIŤ.


Kedy dostanem fotky?

Fotky, ktoré upravujem vyberám buď ja, alebo Vám ich nahram na portál, na ktorom si viete zábery veľmi prehľadne pokukat a zároveň tam aj označiť tie, ktoré vyberáte na úpravu✨ … Zhotovené fotografie Vám odovzdám na USB kľúči, v osobitnom priečinku tie upravené-vyretušované a osobitne aj pár momentiek - neupravených no vydarených foto, pretože aj tie sú peknou pamiatkou na fotenie. Hotovú krabičku s Vašimi vytlačenými fotografiami, USB kľúčom a “mini prekvapením” dostanete po približne 4-5 týždňoch od fotenia. Ak ste z okolia BB opäť sa stretneme, a ak ste mi prišli z diaľky, pošlem Vám balíček poštou, prípadne nejakým kuriérom (známym, ktorý má cestu Vaším smerom), pretože sa o balíčky bojím aby sa pri zaslaní nepoškodili. No a samozrejme vždy budem vďačná za FEEDBACK. 🤍


Ateliér a moja adresa

Privítam Vás vo svojom novom ateliéri na adrese 📍 Zvolenská cesta 14, AREAL ZVT, Banská Bystrica. Avšak!!! Nezadavajte si prosím túto adresu do navigačiek, lebo to zvykne ľudí odnavigovať o odbočku ďalej. ale najlepšie je rozkliknúť si linky, ktoré sú na spodku tejto stránky, tie Vás dovedú ku mne najspoľahlivejšie. Ak pôjdete z hora (od Sládkovičovej- ako je Bounce Park) brána je vždy otvorená, ak zo spodu (od Zvolenskej) bránu vám otvorím ja cez mobil- len mi volajte. :-) 0905969948. Parkovať budete na mne vyhradenom mieste (vedľa mňa- šedý Škoda Karoq) tiež uvidíte čiernobielu tabuľu PARKING GM studio. ❤️ V budove budete nasledovať moje čiernobiele GM studio tabuľky, až kým neprídete do ateliéru - 2.posch). Ateliér je v industriálnom štýle s výmerou 100 m2, vysoký strop. Aj v tomto ateliéri mám samozrejme aj “rodinkovský” útulný fotokútik.


Comments


bottom of page